Terug naar blogs

Kids Top 20 het muziekprogramma voor kinderen

De eerste uitzendingen van de Kids Top 20 waren te zien bij Fox Kids en later Jetix. Sinds 2007 wordt het populaire kinderprogramma uitgezonden bij AVROTROS op NPO Zapp. Kim-Lian van der Meij was de eerste presentatrice van de Kids Top 20 en later werd opgevolgd door Nabila Marhaben, Elise van der Horst, Monique Smit, Buddy Vedder, Stephanie van Eer. Tegenwoordig is Stefania Liberakakis de presentatrice van de Kids Top 20.

Ook op de Belgische televisie is het liedjesprogramma te zien. Eerst op VTM bij TamTam en later bij vtmKzoom.

Kinderen kunnen elke week stemmen op hun favoriete muziek. In de Kids Top 20-charts, die op zaterdag bekend wordt gemaakt tijdens de televisie-uitzending, kan iedereen meezingen en dansen met de nummers waarop de meeste stemmen zijn binnengekomen. Stemmen kan via de website van de Kids Top 20 en dit zorgt uiteindelijk elke week voor een unieke hitlijst. De uitzendingen worden wekelijks opgenomen met kinderen van een basisschool in Nederland. De gymzaal vormt het disco-decor van de tv-studio.

De Kids Top 20 is meerdere keren genomineerd voor de Gouden Stuiver, welke ze uiteindelijk in 2003 wonnen en is daarmee al jarenlang een populair muziekplatform voor kinderen.

Nieuwsbrief Het Kidsburo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artiesten, evenementen en festivals.