Terug naar blogs

Welke artiesten kun je boeken uit The Voice Kids?

Sinds 2012 is er naast The Voice voor volwassen ook een The Voice Kids voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. The Voice Kids is een zangtalentenjacht die uitgezonden wordt bij televisiezender RTL 4.

Het televisieprogramma wordt gepresenteerd door verschillende presentatoren zoals Martijn Krabbé, Wendy van Dijk, Buddy Vedder en Jamai Loman. Jamai is bekend geworden door zijn deelname aan Idols en vele theatershows en televisieprogramma’s.

Net als in de volwassen versie van het programma doen de kandidaten auditie voor een jury tijdens de blind auditions. Tijdens de blind auditions kunnen de juryleden, bestaande uit doorgewinterde artiesten uit de muziekwereld, en tevens coach, kiezen op basis van stem en muzikaliteit. Elke kandidaat die door is kan zelf bepalen met welke coach hij of zij aan de slag wil om de finale te bereiken. Als artiest neemt je plaats in het team van een van de drie coaches. De talenten moeten zich door The Battles en The Singoff knokken om uiteindelijk een plaats te bemachtigen in de finale, waar ze strijden om de eerste plaats. Tijdens de finale kiezen de coaches en het publiek uiteindelijk de winnaar.

Inmiddels hebben er al veel coaches deelgenomen aan The Voice Kids. Zo zaten al in de jury Angela Groothuizen, Nick & Simon, Marco Borsato, Ilse DeLange, Ali B, Douwe Bob, Anouk, Sanne Hans en Snelle.

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar worden van The Voice Kids. Door de jaren heen heeft The Voice Kids echte kinderartiesten voort gebracht. Tijdens het eerste seizoen in 2012 won Fabiënne Bergmans uit het team van coach Angela Groothuizen met het nummer “What you’re made of”. Na The Voice Kids is Fabiënne als artiest verdergegaan en gaan optreden in het land. Veel van de kandidaten uit The Voice Kids groeien door als artiest en treden regelmatig op. Zo heeft The Voice Kids al veel mooie artiesten voortgebracht, zoals Laura van Kaam, Lucas van Roekel, Bente van der Steeg, Silver Metz, Demi van Wijngaarden, Vajen van den Bosch, Dave Dekker en Emma Kok. Allemaal volgden ze hun passie en zijn ze een voorbeeld voor jong en oud.

De kandidaat die de winnaar wordt van The Voice Kids krijgt een platencontract bij 8ball Music, een single, een videoclip, een studiebeurs en een reis naar Disneyland Paris. Het bedrag van de studiebeurs kan varieren van € 10.000,- tot € 25.000,-. Zo brak Emma Kok door met het nummer “laat mij een vlinder zien” en stond ze met deze hit maanden in de top 10 van de Zapp Kids Top 20 en de Kidz Super Chartz!.

Inschrijven voor de audities van The Voice Kids Nederland

Alle zangtalenten uit Nederland in de leeftijd 6 t/m 14 jaar kunnen zich opgeven voor The Voice Kids. Tijdens de productie auditie worden de beste zangtalenten uitgekozen die door gaan naar de auditie voor de juryleden. Vanaf dat moment zijn ze ook te zien op televisie tijdens de blind auditions. Wil jij ook meedoen aan de auditie voor The Voice Kids? Blijf dan de website van ITV Studios Netherlands in de gaten houden.

Winnaars van The Voice Kids Holland

Bekijk The Hall of Fame met alle winnaars per seizoen met de winnende coach.

  1. Fabiënne Bergmans / Coach: Angela Groothuizen
  2. Laura van Kaam / Coach Marco Borsato
  3. Ayoub Maach / Coach Marco Borsato
  4. Lucas van Roekel / Coach Nick & Simon
  5. Esmée Schreurs / Coach Ilse DeLange
  6. Iris Verhoek / Coach Ali B
  7. Yosina Rumajauw / Coach Marco Borsato
  8. Silver Metz / Coach Ali B
  9. Dax Hovius / Coach Sanne Hans
  10. Emma Kok / Coach Ali B

Artiesten uit The Voice of Kids boeken voor een optreden op jouw evenement?

Veel van de kandidaten die deel hebben genomen aan The Voice Kids Nederland gaan na afloop van het programma het land in om op te treden. Deze artiesten staan op veel kinderevenementen en kinderfestivals met de nummers die ze hebben gezongen in The Voice Kids. Heb jij interesse in een artiest uit The Voice Kids? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jouw evenement. Vraag bij Het Kidsburo vrijblijvend advies, een offerte met prijs en beschikbaarheid of meer informatie over het optreden. Contact en bel 085 - 004 4912 of stuur een e-mail via ons contactformulier.

Nieuwsbrief Het Kidsburo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artiesten, evenementen en festivals.