Terug naar blogs

De leukste artiesten uit het Junior Songfestival

Regelmatig ontvangen wij de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het boeken van de kandidaten die meedoen aan het Junior Songfestival. Er zijn in Nederland veel evenementen en festivals die special programmeren voor de jonge doelgroep of een kinderprogramma binnen hun evenement hebben. Veel van de kandidaten die in de finale staan van het Junior Songfestival gaan na de show verder als artiesten en willen graag optreden voor hun fans. Naast een optreden zijn er vaak ook mogelijkheden voor een meet&greet of om met de artiest op de foto te gaan. Met één van de kandidaten van het Junior Songfestival heb je een echte publiekstrekker voor jouw evenement op het podium staan. Gezien hun jonge leeftijd mogen de kandidaten van het JSF niet te veel optredens doen en is hun beschikbaarheid beperkt. Heb jij interesse in een artiest van het Junior Songfestival voor jouw evenement of festival? Wij helpen graag met het boeken van de artiest die geheel aansluit op jouw wensen en interesses.

Junior Songfestival

Sinds 2003 bestaat naast het Nationale Songfestival ook het Junior Songfestival voor de jongste doelgroep. Inmiddels is het Junior Songfestival uitgegroeid tot de populairste talentenjacht van het land. Zang- en danstalenten tussen de 9 en 14 jaar oud kan hier aan meedoen en de afgelopen jaren zijn daar veel verschillende artiesten uit voort gekomen. Je herinnert je vast nog Lisa, Amy & Shelley, Femke Meines, Mainstreet en Ralf Mackenbach. In 2009 won Ralf met het nummer “Click Clack” het Junior Songfestival en eindigde tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev wederom op de eerste plaats.

Het Junior Songfestival wordt uitgezonden door AVROTROS op NPO Zapp. Om mee te kunnen doen aan het JSF kunnen kinderen elk jaar in september auditie doen. Dit mag solo, maar ook in een jongens- en/of meidengroep. De afgelopen jaren hebben we al veel boybands voorbij zien komen zoals Main Street, B-Brave, Fource en T-Square. Ook maakten we kennis met meidengroepen, zoals Infinity, Unity, Melody, Remix en Kisses. En wat de denken van de combi-groepen zoals Mixed Up? Van de duo’s zoals Klaartje & Nicky, Anna en Senna is de tweeling Mylène & Rosanne wel de bekendste. Mylène & Rosanne wonnen in 2013 met het nummer “Double Me”.

Veel kandidaten hebben na het Junior Songfestival meegedaan aan The Voice Kids of aan The Voice of Holland. Zo deden Lisa, Amy en Shelley mee met The Voice of Holland en wonnen ze in 2007 de finale. Onder de naam O’G3NE vertegenwoordigden ze Nederland op het Eurovisiesongfestival. Ook Stefania, die afkomstig is uit de meidengroep Kisses, vertegenwoordigde in 2021 Griekenland bij het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig werkt ze aan haar solocarrière en is ze presentatrice van de Kids Top 20.

In 2022 presenteerden de oud-kandidaten Stefania en Matheu Hinzen het Junior Songfestival van AVROTROS, te zien op Zapp. In de vakjury zaten dat jaar Chantal Janzen, Flemming en Glen Faria. In de finale ging de strijd tussen solist Luna, de boyband HIGH5, de girlband Infinity en de gemengde groep Mixed Up. Luna won de finale met het nummer “La Festa”. Naast hun eigen nummer nemen de kandidaten ook elk jaar een gezamenlijk nummer op.

Liedjes Junior Songfestival

Elk jaar worden er albums uitgebracht met alle liedjes van het Junior Songfestival. Gingen eerder de fysieke albums als warme broodjes over de de toonbank, tegenwoordig gaat het om miljoenen streams op Spotify en de andere streamingsdiensten. De allerleukste liedjes van het Junior Songfestival hebben wij speciaal voor jullie verzameld in een superleuke afspeellijst. Met liedje van onder andere Luna, Ayana, Ralf Machenbach, Mylene & Rosanne en nog veel meer!

Junior Songfestival Fandag

Sinds een aantal jaar organiseert AVROTROS na de finale een dag voor alle fans van het Junior Songfestival. Een concert met alle kandidaten van het seizoen. Afgelopen jaar vond deze Fandag plaats in het AVROTROS-pand in Hilversum, waar ook altijd de audities plaatsvinden. Naast het concert kunnen de fans ook hun Junior Songfestival idolen ontmoeten tijdens de meet & Greet. Een gave dag waar de kids kunnen zingen, danssen en op de foto gaan. Wil jij ook naar de fandag? Hou dan de website van AVROTROS in de gaten en bestel daar je tickets.

Junior Songfestival on Tour

Naast de televisie-uitzending is er ook enkele jaren de interactieve on tour-show geweest. Tijdens deze show werden kinderen meegenomen op een muzikale reis met alle grote hits van de afgelopen jaren van het Junior Songfestival. Even van de kandidaten presenteerde de show en verzorgde ook een spetterend optreden. Daarnaast was er een extra mogelijkheid om de show uit te breiden met optredens van Junior Songfestival artiesten. Julia, Rachel en Ralf brachten hun grootste hits tijdens Junior Songfestival live. Een 45 minuten durend live spektakel dat garant stond voor een groot feest.

Boeken junior songfestival artiesten?

Veel van de Junior Songfestival artiesten zijn te boeken voor optredens op jouw festival of evenement. Na de finale gaan veel van de artiesten uit het Junior Songfestival het land in om op te treden voor hun publiek. Mocht je interesse hebben in het boeken van één van de talenten, neem dan vrijblijvend contact op met Het Kidsburo. Als boekingskantoor is Het Kidsburo al heel wat jaren actief in de muziekmarkt voor kinderen en zijn we van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte. Vraag direct online een gratis en vrijblijvende offerte op bij Het Kidsburo.

Overzicht Junior Songfestival edities

2022

  1. Luna - La Festa
  2. Mixed Up - It Doesn't matter
  3. HIGH5 - Because I Know
  4. Infinity - Never Ever

Jury: Chantal Janzen, Flemming en Glen Faria
Presentatie: Stefania Liberakakis en Matheu Hinzen

Nieuwsbrief Het Kidsburo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artiesten, evenementen en festivals.